Eveland » Specials » Natuurlijke lichaamsverzorging
Eveland: Informatie van A tot Z

Persoonlijke verzorging met natuurlijke producten

Persoonlijke verzorging met natuurlijke producten In een tijd waarin we steeds bewuster worden van wat we eten, staan er ook steeds meer mensen stil bij welke producten ze op hun huid & haar smeren. Waar we eerder kozen voor de meest veelbelovende leuzen op de verpakkingen, zijn veel consumenten kieskeuriger geworden. Natuurlijke manieren om onszelf te verzorgen winnen aan populariteit, waarbij het vooral belangrijk is om nare chemische stoffen te vermijden.

Gangbare cosmetische producten

De vele cosmetische producten die in de winkel verkrijgbaar zijn beloven ons het mooiste haar, een stralende huid en altijd frisse oksels. Als je eens goed naar de ingrediënten zou kijken, zie je vaak lange zinnen met niet uit te spreken chemische stoffen. Deze zijn vaak niet zo onschuldig als ze lijken. Typ ze een voor een in Google in en vrijwel zonder uitzondering kom je de volgende termen tegen: huid irriterend, kankerverwekkend, kan mutaties veroorzaken, huid uitdrogend, irriterend voor ogen. Ondanks het feit dat deze stoffen vaak in maar heel kleine hoeveelheden in jouw shampoo zitten, is dit niet zo'n geruststellende gedachte. Een reden voor een groot aantal mensen om naar andere oplossingen te zoeken.

Alternatieve producten

Er zijn gelukkig ook vele producten op de markt die een stuk minder schadelijk zijn. Een optie is om te kiezen voor producten die bepaalde schadelijke stoffen niet bevatten, geen SLS of parabenen bijvoorbeeld. Vaak bevatten deze producten echter alsnog vele andere mogelijk schadelijke stoffen. Je kunt ook kiezen voor biologische of 'schone' merken. Deze zijn vaak verkrijgbaar in natuurwinkels maar kunnen erg prijzig zijn. En een biologisch product betekent alsnog niet dat het vrij is van schadelijke stoffen, al zijn deze artikelen vaak wel een stuk 'schoner'.

Natuurlijk schoon

Er zijn ook heel veel manieren om jezelf goed te verzorgen op een geheel natuurlijke manier. Denk hierbij aan het gebruik van pure ingrediënten als aloë vera, honing en oliën. Het is misschien even een omschakeling, aangezien de meesten van ons gewend zijn aan schuimend sop en sterk geurende crèmes. Deze manier van persoonlijke verzorging heeft veel voordelen:
  • beter voor het milieu - geen chemische stoffen in het riool, minder of geen plastic verpakkingsmateriaal
  • diervriendelijk - veel gangbare producten worden getest op dieren, dit kun je zo vermijden
  • budgetvriendelijk - je kunt goedkoper uit zijn dan met standaard cosmetische producten uit de winkel
  • beter voor je gezondheid - je vermijdt elke dag vele schadelijke stoffen

De mogelijkheden zijn groot, en veel mensen gaan terug naar methodes uit 'grootmoeders tijd'. Zelfs als door het vervangen van een enkel chemisch product voor een natuurlijk alternatief maak je elke dag gezonder voor jezelf & je omgeving!
Natuurlijke haarverzorging  een introductie

Natuurlijke haarverzorging een introductie

Er zijn tal manieren om je haar te verzorgen in onze westerse wereld zijn we vooral gewend aan de standaard commerciële shampoos, conditioners en stylingproducten. De meeste mensen kennen eigenlijk…
Gezichtsolie  kies de juiste olie voor jouw huid!

Gezichtsolie kies de juiste olie voor jouw huid!

Veel mensen gebruiken een product om hun gezichtshuid te verzorgen. Een natuurlijke olie in plaats van een gezichtscrème gebruiken is een geweldige en gezonde manier om je huid te laten stralen. De la…
Natuurlijke methodes voor wittere tanden

Natuurlijke methodes voor wittere tanden

De aanslag van onder andere koffie en wijn kan je tanden verkleuren. Nu zijn er natuurlijk vele middelen verkrijgbaar om je tanden een paar tinten op te lichten, maar deze zijn lang niet altijd veilig…
Natuurlijke gezichtsverzorging  een introductie

Natuurlijke gezichtsverzorging een introductie

Een mooie, gezonde huid is niet alleen met dure cosmetische producten te bereiken. Met de juiste natuurlijke ingrediënten verzorg je je gezicht op een veilige en gezonde manier. Naast de voordelen voo…
Gepubliceerd door Eveland op 25-10-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Unsplash.com, Pexels
  • http://www.ewg.org/skindeep/
Schrijf mee!